The Liebster Award

Assalamualaikum ladies and gentlemen. Pernah dengar Liebster Award ni? Tak? Ok aku pun sama. Tapi itu dulu :P . 


The Liebster Award

RULES OF THE LIEBSTER AWARD

 THANK the person who nominated you, and post a link to their blog on your blog. 
 ANSWER the 11 questions asked.
 NOMINATE 11 other bloggers that have less than 1000 followers.
 CREATE 11 of your own questions for them to answer.
 INFORM them that they've been nominated.



 Got this award from Ukhti Balqis
 Questions asked from Ukhti Balqis :

 DESCRIBE ABOUT MY BLOG (blog ukhti balqis)
 Seriously okay, saya jujur. Blog akak cun melecun gitu tauu. Kemas, semuanya tersusun rapi. Dengan warna purple, background polkadot, memang cantik sangat.

 WHEN DO YOU START BLOGGING?
 Saya ni sebenarnya, start masa umur 9 tahun. Tapi iyalaaa blog cincai-cincai jaa, budak-budak lah katakan. Posts pun childish ja. BLOG LAMA DAH DIDELETE. Dan blog yang saya pakai sekarang ni, saya start masa bulan Jun 2014. Tahun ni laa, dan sekarang dah 13 tahun. :p

 WHY DO YOU BLOG?
 Kenapa ahhh..? Hm maybe bosan masa first-first create blog ni kot. Tapi lama-lama rasa best jugak. Satu lagi, of course nak share pendapat or something. Iyalaa apa guna kalau share sorang-sorang kannnnn.

 WHAT DO YOU LIKE ABOUT BLOGGING?
 For sure, boleh isi masa lapang. Atau mungkin boleh naikkan semangat masa buat homework sebab selalunya saya buat homework sekerat jaa, pastu bukak laptop search www.blogger.com. Mana boleh buat homework tak henti (mungkin saya sorang ja). Lepastu, boleh tambahkan kreativiti saya. Sebab seni ni bukan minat saya, dan tak pernah-pernah dapat A untuk seni. So dengan cara hias-hias blog ni boleh tambah laaa kreativiti tu ann.

 WHAT DO YOU DISLIKE ABOUT BLOGGING?
 Jujur ni okay.. Saya tak suka blogging ni sebab satu perkara ni jaaa. Kadang-2 post ter-update sampai dua kali. Masalah ni masih belum diselesaikan. =S . Kebanyakan tutorial tak menjadi weh.

 WHAT IS YOUR FAVOURITE QUOTE?
 Okay this quote is from Bob Marley I guess. "Don't worry about a thing. Every little thing is gonna be alright." Awesome what.. And Bob Marley is a legend.

 THE BEST THINGS, DESCRIBE ABOUT YOU
 About me ehh? Ahh sebelum tu, takda niat untuk riak okay =D . Saya anak jati utara. From utara, tinggal pun utara. Utara Malaysia lah bukan utara dunia. Saya seorang yang faham perasaan orang lain *ini pendapat classmate saya yaaaa*. Then saya suka Mathematics. BECAUSE I LOVE COUNTING MONEY HUAAAHAHAHA. Saya legend sekolah rendah saya dulu. Sebab saya penolong ketua pengawas yang paling awesome a.k.a malas. Andddd I love cats.

 DESCRIBE 3 FUTURE GOAL IN YOUR LIFE
 First, dapat jadi detektif ! 
Second,  PT3 & SPM nanti, saya dapat straight A !
Third, dapat pergi Mekahhhhhhhhh !

 LIST YOUR FAVOURITE SOCIAL MEDIA IN ORDERLY MANNER
 ORDERLY MANNER YEE.
#1 WeChat
#2 WhatsApp
#3 YouTube
#4 Facebook

 WHAT IS YOUR DREAMS?
 Nak jadi detektif, nak belajar oversea, nak pergi Mekah, nak jumpa hampa semuaaa !

 WHAT IS THE HARDEST THING YOU'VE EVER DONE / THE BIGGEST OBSTACLE YOU'VE FACED IN YOUR LIFE?
 Panjang bebenor soalannya. Seronok dapat kuasa jadi penolong ketua pengawas then kena baca ikrar atas stage tapi tak ingat. Benda tu memang tak boleh lupaaa ! Malu weh >< . Masa tu, sekolah saya baru ja tukar Guru Besar. So habis satu sekolah malu dengan GB because of me !

                

 Questions for you that have been tagged:
#1   Your opinions about my blog?
#2   Who are your favourite bloggers?
#3   Do you think you have an awesome ambition like me? Tell me what is your ambition.
#4   Do you prefer dikritik or dipuji ? Give a reason.
#5   Tell me what is your biggest dream.
#6   What is your favourite subject?
#7   Who is your crush? He/she knows that you have a crush on him/her?
#8   Bejihad di Gaza atau pergi Mekah?
#9   How old is your blog?
#10 What is your favourite colour? Give a reason.
#11 What is your favourite song? 

 11 lucky blogs.
http://smilingsafieqa.blogspot.com/
http://kakaktiricinderella-stories.blogspot.com/
http://fuzamusa.blogspot.com/
http://dikna-sya.blogspot.com/
http://miss-af-story.blogspot.com/
http://schazjohari.blogspot.com/
http://hati-qaseh.blogspot.com/
http://sebabakusabrina.blogspot.com/
http://sinuhadentist.blogspot.com/
http://muselights.blogspot.ca/
http://bicaranurul.blogspot.com/



6 comments:

Cik Balqis said...

memang kaki edit hana neh..comel je blog die...hehe
thnks jawab soklan yer..

btw i am cikgu.
so, study more! PT3 dah x lame nehh!

:P

Mrs AF ♥ said...

Thankyou tag sy <3 Goodluck PT3! ^0^ In Shaa Allah update entry pasal soalan tu tapi apa apa pun salam ukhwah fillah! Nice to know you :)

AQ Ney said...

Bila agaknya ada orang nak invite aqneey ya..?? ada ka?..hoho..berangan ja la..ekeke

Sabrina SA said...

thank you dik, tag akak :)

http://sebabakusabrina.blogspot.com/2014/09/liebster-award-2.html

Fuza Musa said...

Tq ingat juga nak tag Akak ni.

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/09/liebster-award-3-by-hanna.html

eyqa yushaiza said...

thanks for tagging :)

inshaAllah akan dijawab :D

Post a Comment